Detectoren
Security Care Amstelland heeft een zeer uitgebreid assortiment detectoren van Visonic Ltd, Alarmcom en Guardall. De complete range loopt uiteen van Passief, Dual-tech en Actief infrarood tot Glasbreuk, Anti-masking, Diervriendelijke detectoren tot magneetcontacten. Voor bijna elke ruimte en situatie beschikt Security Care Amstelland over de juiste detector.


Volop keuze aan passief infrarood detectoren

Security Care Amstelland beschikt met de Jet, Coral, Discovery, SRN-2000 en de draadloze MC-PIR 3000 over een compleet en veelzijdig assortiment aan PIR (passief infrarood) detectoren. PIR detectoren worden door de markt het meest toegepast en zijn ideaal voor de beveiliging van ruimtes in woningen, kantoren of bedrijven. PIR detectoren zijn zeer flexibel door o.a. de beschikbaarheid van verwisselbare lenzen voor verschillende detectiepatronen. Naast een mooie vormgeving zijn de PIR detectoren van Visonic voorzien van hoogwaardige detectietechnieken.Anti-masking serie: de Hunter Pir en Duo 220AM

De Hunter PIR en de Duo-220 AM detectoren hebben iets wat vele gebruikers wensen en waar menig andere anti-masking detector niet over beschikt: echte betrouwbaarheid. De kracht van deze twee detectoren ligt in de gebundelde combinatie van zowel de reeds bewezen True Motion Recognition (TMR) technologie als wel de gepatenteerde actief anti-masking techniek van Visonic Ltd. Hiermee heeft u de detector in huis, welke speciaal is ontworpen om iedere (on) opzettelijke poging om de sensor te saboteren tegen te gaan.
De K-9 PetSmart serie: diervriendelijke detectoren

Bestaande detectoren voldoen niet volledig aan de eisen en wensen verbonden aan een situatie met huisdieren. Vals alarm veroorzaakt door bewegingen van dieren zijn hiervan een gevolg. Noodoplossingen in de vorm van het blinderen van een aantal bundels van het detectiepatroon werken absoluut niet optimaal. De serie diervriendelijke detectoren van Visonic bieden hierin wel de juiste oplossing door gebruik te maken van een unieke detectietechnologie. Diervriendelijke detectoren zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende toepassingen (PIR, Dualtech, Powercode draadloos).Dualtech detectoren: de DUET en de DUO serie

De DUET dualtech detector behoort tot de top qua betrouwbaarheid en wordt daarom al jaren naar volle tevredenheid in high security projecten toegepast. Naast de veel geprezen betrouwbaarheid behoren tevens het grote bereik, de ruimte lenskuze en de duurzaamheid tot de vele kwaliteiten van deze detectore.

De Duo serie dualtech detectoren vertegenwoordigen een stap voorwaarts in betrouwbaarheid en detectie in vergelijking met de conventionele dualtechdetectoren met een vaste drempelwaarde. De Duo-200, Duo-220, Duo-220AM en de Duo-240 (plafond) bewegingsmelders behoren dankzij hun effectieve werking, hoge betrouwbaarheid en strakke design tot de beste in de markt.

Actief infrarood detectoren

Naast standaard passief infrarood detectoren beschikt Visonic ook over een serie actief infrarood detectoren voor toepassing voor binnen en buiten. Een actief infrarood set bestaat uit 2 detectoren, namelijk een zender en een ontvanger. Vanuit de zender wordt een infrarood bundel uitgezonden, die door de ontvanger continu wordt waargenomen. Indien de infrarood bundel niet meer wordt waargenomen door de ontvanger, zal deze hiervan melding maken en alarm geven.

Glasbreukdetectie: GlasssTech/Glasstech AM

De GlassTech glasbreukdetectors bieden optimale betrouwbaarheid in glasbreukdetectie. Het volume van het geluid is niet van belang, omdat de GlassTech het analoge geluid omzet in een digitaal patroon (CAIR-techniek). Dit patroon wordt dan vergeleken met reeds opgeslagen patronen om zo het onderscheid te kunnen maken tussen een vals alarm en een echt alarm.

Uniek in de markt is een glasbreukmelder met anti-masking functionaliteit. De GlassTech AM is een zeer compacte revolutionaire microprocessor gestuurde glasbreukmicrofoon, welke als enige beschikt over een uiterst effectieve bescherming tegen pogingen om de detectiecapaciteit te beperken. Binnen enkele ogenblikken detecteert de GlassTech AM detector of de microfoon geblokkeerd of afgeplakt is.


Magneetcontacten

Deze signaleren feilloos het openen van deuren, ramen en andere beweegbare delen, zoals lichtkoepels en roosters. Ze staan bekend om hun lange levensduur en hun uitstekende prestaties bij zowel hoge als lage omgevingstemperaturen. De werking is gebaseerd op magnetisme: in het bewegende deel wordt een magneet aangebracht, in het kozijn een schakelcontact, dat in verbinding staat met de centrale apparatuur. Magneet en schakelcontact liggen recht tegenover elkaar als het beweegbare deel is gesloten. Zodra dat wordt geopend, valt het magnetisme weg en schakelt het contact. De centrale apparatuur van het systeem registreert dit.
Vals alarm, bijvoorbeeld door een slecht sluitende deur, is onmogelijk: het magneetcontact staat namelijk een ruime speling toe.